Paskelbta

Krevetės su sezamo sėklomis ir LEONARDI baltuoju balzaminiu actu

(Už receptą dėkojame Ylenia: www.dolcemente-salato.blogspot.com)

Dviems porcijoms paruošti Jums reikės:

2 vnt vidutinio dydžio bulvių
10 vnt didelių krevečių
1 vnt raudonosios paprikos
sezamo sėklų
druskos
juodųjų pipirų
ypač tyro aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
petražolių
Leonardi baltojo balzaminio acto (gali būti purškiamas)

Paruošimas:
1) Nulupkite bulves, supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis ir sudėkite į vandenį maždaug dešimčiai minučių (turėtų pasišalinti krakmolo perteklius).
2) Nuplaukite papriką ir nupjaukite kotelį, išvalykite sėklas ir viduje esančias pertvarėles, Supjaustykite stačiakampiais. Į keptuvę įpilkite gerą šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite paprikos gabalėlius. Pasūdykite ir kepkite apie 15 minučių.
3) Kol paprika kepa, nupilkite vandenį nuo bulvių, jas nusausinkite ir sudėkite ant įkaitintos kepimo plokštės su šiek tiek aliejaus. Apkepkite iš abiejų pusių.
4) išvalykite krevetes: pašalinkite galvą, kiautą, juodos spalvos žarnyną, paliekant tik uodegos lukštą.
5) Apvolioti krevetes sezamo sėklomis
6) Sudėti į keptuvę (įkaitintą su trupučiu aliejaus) ir kepti apie 2-3 minutes
7) į lėkštę pirmiausia dėkite iškeptas bulves, pasūdykite, tada sudėkite paprikos gabalėlius ir galiausiai krevetes.
8) viską apšlakstykite Leonardi baltuoju balzaminiu actu.

 

Skanaus 😊