Paskelbta

Tagliolini su ančiuviais ir citrinų aromatu

6 porcijoms jums reikės:

500 g makaronų tagliolini (arba tagliatelle, bet tada virti vandenyje reikės šiek tiek ilgiau)

300 g šviežių ančiuvių

Pusės citrinos žievelės, supjaustytos plonais šiaudeliais

2 šaukštų Baltojo balzaminio Leonardi acto

1 šaukšto citrinų skonio Balzaminio acto kremo Leonardi

½ stiklinės baltojo vyno

2 šaukštai alyvuogių aliejus

1 česnako skiltelė

¼ balto svogūno

Druskos, pipirų

7 Medalių Leonardi balzaminio acto

Paruošimas:

Į puodą supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite susmulkintą česnaką, supjaustytą svogūną su pusės citrinos žievelę ir pakepkite apie dvi minutes kol paruduos. Supilkite baltąjį balzaminį actą ir vyną, virkite, kol išgaruos skysčiai. Tada sudėkite ančiuvius, įpilkite citrinų skonio balzaminio acto kremo ir viską virkite dar tris minutes. Tada nemažindami ugnies virkite nuolat maišydami dar dvi minutes.

Tuo pat metu užvirkite puodą vandens, įdėkite druskos ir į verdantį vandenį sudėkite makaronus. Pavirkite 45 sekundes ir nusunkite, pasilikdami apie 2 stiklines makaronų virimo vandens. Sudėkite makaronus ir makaronų virimo vandenį į verdamą padažą. Nuolat maišydami baikite virti makaronus, kol beveik visas skystis susigers į makaronus ir išgaruos. Sudėkite viską į lėkštes, pagardinkite 7 Medalių Leonardi balzaminio actu arba balzaminio acto perlais.

Buon appetito!