Paskelbta

Tagliatelle su artišokais, moliūgu ir tradiciniu Modenos Balzaminiu actu DOP

Jums reikės:

250 g makaronų Tagliatelle;

150 g artišokų šerdžių;

100 g kubeliais (maždaug 5 x 5 mm) supjaustyto moliūgo;

½ nedidelės stiklinės baltojo balzaminio acto;

½ nedidelės stiklinės ypač tyro aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;

1 susmulkinta česnako galva;

Šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno;

Parmezano sūrio drožlių;

1 šaukšto Leonardi tradicinio Modenos balzaminio acto „Affinato 12 anni“ (brandintas 12 metų);

Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Ant mažos ugnies apie minutę keptuvėje pakepkite česnakus 1/2 mažos stiklinės alyvuogių aliejaus, kai apkeps, česnakus išimkite iš keptuvės ir sudėkite svogūnus. Kepkite, kol lengvai apskrus.

Pusę artišokų šerdžių supjaustykite į keturias dalis, o likusius supjaustykite plonais šiaudeliais (julienne strips). Sudėkite artišokus ir moliūgą į keptuvę. Šiek tiek pakepkite, kol moliūgas šiek tiek suminkštės ir tada supilkite 1/2 nedidelės stiklinės baltojo balzaminio acto, pasūdykite ir įdėkite juodųjų pipirų. Kepkite, kol viskas galutinai iškeps, diduma skysčo išgaruos.

Kol padažas gaminasi, verdančiame sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Kai makaronai bus išvirę, juos nusunkite ir patiekite su moliūgų ir artišokų padažu. Pabarstykite parmezano drožlėmis ir pagardinkite šaukštu tradicinio Modenos balzaminio acto.

 

Skanaus!