Paskelbta

Triušio filė su pievagrybių salotomis ir Balzaminiu Modenos actu IGP

Triušio filė su pievagrybių salotomis ir Balzaminiu Modenos actu IGP

Jums reikės:

Triušienai

500 g triušienos filė

½ nedidelės stiklinės Leonardi Baltojo balzaminio acto;

½ nedidelės stiklinės ypač tyro aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;

1 nedidelės šakelės rozmarino;

3 nedidelės šakelės čiobrelio;

1 galva česnako;

Šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno.

Papuošimui: laiškinio česnako, raudonųjų serbentų uogų

Pievagrybių salotoms

200 g pievagrybių;

1 nedidelė stiklinė ypač tyro aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;

Parmezano sūrio, tarkuoto skiedrelėmis;

1 šaukšto Balsaminio Modenos acto IGP 2 medalių;

1 šaukšto Balzaminio Modenos acto IGP 5 medalių;

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Duonos skrebučiai (galima patiekti ir be jų):

Kelios riekelės baltos duonos ar batono (tinka ir prancūziškas batonas);

Ypač tyro aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga:

Duonos ar batono riekeles sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje, kol apskrus.

Puode (kurį galima dėti į orkaitę) su ½ nedidelės stiklinės ypač tyro aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus pakepkite susmulkintą česnaką apie minutę, tada išimkite jį iš puodo, sudėkite svogūną, rozmarinus, ir čiobrelius ir lengvai juos pakepkite. Sudėkite triušieną (nuvalytą ir supjaustytą nedideliais gabaliukais).

Kepkite and nedidelės ugnies ir supilkite ½ nedidelės stiklinės balto balzaminio acto.

Kai šiek tiek apkeps, puodą įdėkite į įkaitintą iki 140 °C orkaitą ir kepkite apie 15 minučių.

Kol mėsa kepa išvalykite grybus, plonai supjaustykyite riekelėmis (apie 2 mm storio) ir sudėkite juos į dubenį ir po kiekvieno naujo ingrediento vis pamaišydami sudėkite pagal eiliškumą: druskos, pipirų, jaunesnio balzaminio acto, supilkite likusį ypač tyrą aukščiausios rūšies alyvuogių aliejų, ir galiausiai balzaminį Modenos actą IGP 6 medalių. Viską apiberkite  parmezano sūriu.

Pievagrybių salotas palikite apie 1 valandą.

Kai triušiena iškeps, sudėkite į lėkštę paskrudintas duonos riekeles, ant viršaus dėkite šiek tiek pievagrybių salotų ir ant jų uždėkite šiek tiek keptos triušienos. Jei neruošėte skrebučių, galite patiekti ir taip: pievagrybius sudėkite į keramikinį šaukštą ir ant jų dėkite triušieną. Galite papuošti balzaminiu actu, laiškiniu česnaku ir raudonųjų serbentų uogomis.