Paskelbta

Daugiaryžis (Risotto) su balzaminiu actu

Daugiaryžis (Risotto) su balzaminiu actu

4 porcijoms jums reikės: 

400 g Carnaroli ryžių (arba Arborio);

1 l daržovių sultinio;

50 g sviesto;

80 g Parmezano arba kito brandinto kieto sūrio;

1 šaukšto ypač tyro aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;

1 plonai juostelėmis supjaustyto askaloninio svogūno;

1/3 stiklinės sauso baltojo vyno;

Leonardi balzaminio acto;

Druskos.

Paruošimas:

Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje, sudėkite esckaloninį svogūną ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnas suminkštės. Supilkite Carnaroli ryžius į keptuvę ir kepkite maišydami, kol ryžiai tolygiai apkeps. Supilkite vyną ir įdėkite žiupsnelį druskos, pavirkite ant vidutinės ugnies, kol vynas beveik išgaruos. Įpilkite į ryžius karšto sultinio, tiek, kad vos vos semtų ryžius, ir virkite. Nuolat maišykite ir vis įpilkite po pusę stiklinės sultinio, kai tik skysčio kiekis sumažėja. Nuolat maišydami virkite, kol didžioji sultinio dalis susigers į ryžius. Tada įmaišykite sviestą ir parmezano sūrį. Patiekite daugiaryžį plokščioje lėkštėje, ant viršaus užpilkite šiek tiek Leonardi balzaminio acto ir dar užberkite Parmezano sūrio.

Skanaus!

P.S. Daugiaryžį skaniausia valgyti karštą, pradedant nuo kraštų.